
Σίγουρα τα έχει πάρει το μάτι σου στο Instagram – τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις να τα φτιάχνεις. Ένα μπολ, πολλές γεύσεις, υφές και υλικά. Όλα υγιεινά, όλα εύκολα να τα βρεις, όλα λίγο poshy και Instagram friendly. Το μπολ του Βούδα βασίζεται σε μια απλή αρχή: Tρως μόνο όσο χωράει ένα μπολ! Είναι … Continue reading “Buddha Bowls: Τα μπολ του Βούδα που έγιναν η απόλυτη διατροφική τάση”
Σίγουρα τα έχει πάρει το μάτι σου στο Instagram – τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις να τα φτιάχνεις.
Ένα μπολ, πολλές γεύσεις, υφές και υλικά. Όλα υγιεινά, όλα εύκολα να τα βρεις, όλα λίγο poshy και Instagram friendly.
Το μπολ του Βούδα βασίζεται σε μια απλή αρχή: Tρως μόνο όσο χωράει ένα μπολ!
Είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, μπορούν να είναι vegan, είναι γλυκά ή αλμυρά και μπορείς να τα φας για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό, ανάλογα με το συνδυασμό που θα επιλέξεις.
Στα Buddha Bowls συνηθίζεται να προσθέτεις ξηρούς καρπούς, σπόρους ή πλούσιες σε στοιχεία τροφές όπως το ταχίνι, οι κολοκυθόσποροι, οι σπόροι τσία και το kale που δίνουν μεγάλο boost οργανισμό και βοηθούν πολύ αν προσέχεις!
Όσοι είστε fans της υγιεινής διατροφής πρέπει να τα δοκιμάσετε, αν ψάξετε θα βρείτε άπειρους συνδυασμούς, ενώ μπορείτε να εξαντλήσετε την φαντασία σας και να κλέψετε τις εντυπώσεις με ένα μόλις απλό μπολ.
Εμείς σας έχουμε μια φθινοπωρινή συνταγή με γλυκοπατάτα (που είναι στην εποχή της και την βρίσκουμε εύκολα), για μεσημέρι ή βράδυ, που μπαίνει εύκολα σε τάπερ και μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στη δουλειά:
Υλικά
Φρέσκο σπανάκι
1 γλυκοπατάτα
Βρασμένα ρεβίθια με τσίλι
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
Ταχίνι και λεμόνι
Εκτέλεση
– Καθαρίζουμε και κόβουμε το σπανάκι
– Κόβουμε την γλυκοπατάτα σε χοντρές φέτες και ψήνουμε μαζί με το κρεμμύδι, στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά
– Όταν ψηθούν κόβουμε την γλυκοπατάτα σε μικρότερα κομμάτια
– Βράζουμε τα ρεβίθια με τσίλι
– Αφού κρυώσουν λίγο ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπολ
Γαρνίρουμε με σάλτσα ταχίνι:
2 κουταλιές ταχίνι φυσικό
1 κουταλιά ζάχαρη (ή σιρόπι αγαύης)
Χυμός 1/2 λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό για να ομοιογενοποιήσουμε τη σάλτσα μας