Αρχική icon_arrow 295 blog icon_arrow Διατροφή μετά τις διακοπές. Όσα πρέπει να λάβετε υπόψη
article_headermedia
author_icon
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 04 Σεπ 2017
icon_time 2' ανάγνωση

Διατροφή μετά τις διακοπές. Όσα πρέπει να λάβετε υπόψη

Η Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc (Χαροκόπειο πανεπιστήμιο) μας δίνει τα tips της.  

Ο Σεπτέμβριος είναι για τις δίαιτες κάτι σαν την Πρωτοχρονιά: νέες σκέψεις, νέες αποφάσεις, νέοι στόχοι. To restart, μετά τη χαλάρωση για την καινούρια εκδοχή του εαυτού μας.

Χρονικά μάλιστα, ίσως να είναι η καλύτερη περίοδος, καθώς η ρουτίνα σίγουρα βοηθάει στην τήρηση ενός προγράμματος, ο καιρός δε δίνει δικαιολογία για να αποφύγουμε το γυμναστήριο και τα γιορτινά τραπέζια βρίσκονται 4 μήνες μακριά.

Τι πρέπει να προσέξουμε:

  • Δεν ξεκινάμε με δίαιτες αποτοξίνωσης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζορίσουμε τον οργανισμό μας και να τον υποβάλλουμε σε εξαντλητικά μοντέλα διατροφής. Το σώμα μας έχει από μόνο του τον τρόπο να αποβάλει τις τοξίνες
  • Δεν κάνουμε δίαιτες με… «ονοματεπώνυμο». Το τρίπτυχο ποικιλία – μέτρο – ισορροπία είναι αυτό που θα μας δώσει τη λύση
  • Επιλέγουμε τρόφιμα πλούσια σε κάλιο για να διώξουμε την κατακράτηση υγρών. Σε αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι η ζυγαριά ίσως να μην είναι ο πιο αντικειμενικός κριτής, καθώς μπορεί να είμαστε πρησμένοι από την άστατη διατροφή. Σύμμαχοι κατά της κατακράτησης είναι: οι μπανάνες, ο ανανάς, το καρπούζι, το αγγούρι, οι μπάμιες, ο μαϊντανός κλπ.
  • Δίνουμε έμφαση στην ενυδάτωση. Με την υπερκατανάλωση αλκοόλ στις καλοκαιρινές διακοπές και τις υψηλές θερμοκρασίες, ο οργανισμός είναι πιθανότατα αφυδατωμένος. Καταναλώνουμε νερό, χυμούς, γάλα, κρύο τσάι και αποφεύγουμε τους πολλούς καφέδες.
  • Αυξάνουμε την πρόσληψη φυτικών ινών. Είναι σημαντικό μετά τις διακοπές να επανέλθει η φυσιολογική λειτουργία του εντέρου. Οι φυτικές ίνες επίσης, βοηθούν στην αίσθηση του κορεσμού και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να ελέγξουμε την ποσότητα που θα καταναλώσουμε
  • Καλό είναι να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας και κάποια δραστηριότητα! Με διάθεση “back to school” αγοράζουμε νέα αθλητικά παπούτσια και βρίσκουμε έναν τύπο άσκησης που να μας ταιριάζει και να μας φτιάχνει τη διάθεση. Ο σκοπός της γυμναστικής δεν είναι τόσο να μας βοηθήσει να κάψουμε θερμίδες, όσο να παραχθούν οι ορμόνες της ευτυχίας που θα εξασφαλίσουν μια πιο πιστή εφαρμογή του διατροφικού μας πλάνου
  • Τέλος, ακούμε το σώμα μας και τις ανάγκες του. Σεβόμαστε τα όρια του οργανισμού μας και πορευόμαστε πάντα με γνώμονα τη φροντίδα μας.

Κλειώ Δημητριάδου 

https://coachmydiet.wordpress.com

https://www.facebook.com/grafeiodiatrofis/

*Photo by freestocks.org on Unsplash

avatar of pharmacy295@gmail.com
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 Η Συντακτική Ομάδα του 295 blog αποτελείται από 5 άτομα και είναι αφοσιωμένη στην παροχή χρήσιμων και εξειδικευμένων πληροφοριών στους τομείς της υγείας, ομορφιάς και της οικογένειας. Με πάθος για την πληροφόρηση, καθημερινά αναζητά έγκυρες πηγές προκειμένου να παρέχει επίκαιρες συμβουλές & tips στους αναγνώστες της.

Προτεινόμενα άρθρα

Μόνο στο Pharmacy295
Το #1 φαρμακείο της δεκαετίας
Έλα στην παρέα του Pharmacy295
Προσφορές • Δώρα • Διαγωνισμοί • Vip Events • Εκπτωτικά Κουπόνια

powered by cloudon on shopster.gr engine
🛠20220530.124826

Διάλεξε το δώρο σου

Προβολή καλαθιού