Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μαρμελάδα
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δεν χρειάζεται να βράσει.
- Το ξαφρίζουμε με μια κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, και ύστερα ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο μείγμα.
- Αφού ανακατέψουμε καλά, το βάζουμε πάλι στη φωτιά.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μην κολλάει στην κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε σε μικρά φορμάκια και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μέχρι να κρυώσει ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Τοποθετούμε τη μαρμελάδα, το ποτό και τους κόκκους πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε ώστε να δέσει και να γίνει ένα αρωματικό ρευστό μείγμα!
- Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και συνοδεύουμε κάθε φορμάκι με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα.
Προτεινόμενα άρθρα
Προσφορές
210 3005 295








engine 

