Αρχική icon_arrow 295 blog icon_arrow Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μαρμελάδα
article_headermedia
author_icon
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 28 Φεβ 2017
icon_time 1' ανάγνωση

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μαρμελάδα

Συνδυάζοντας τον αγαπημένο μας χαλβά με τη μαρμελάδα, έχουμε γρήγορα και εύκολα ένα επιδόρπιο ελαφρύ και υγιεινό! Κατάλληλο και για τις μέρες της νηστείας!
  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ζεσταίνοντας τα υλικά σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δεν χρειάζεται να βράσει.
  2. Το ξαφρίζουμε με μια κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, και ύστερα ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδίσει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο μείγμα.
  5. Αφού ανακατέψουμε καλά, το βάζουμε πάλι στη φωτιά.
  6. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μην κολλάει στην κατσαρόλα.
  7. Σερβίρουμε σε μικρά φορμάκια και το αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Μέχρι να κρυώσει ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  9. Τοποθετούμε τη μαρμελάδα, το ποτό και τους κόκκους πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε ώστε να δέσει και να γίνει ένα αρωματικό ρευστό μείγμα!
  10. Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και συνοδεύουμε κάθε φορμάκι με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα.
  Πηγή
avatar of pharmacy295@gmail.com
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 Η Συντακτική Ομάδα του 295 blog αποτελείται από 5 άτομα και είναι αφοσιωμένη στην παροχή χρήσιμων και εξειδικευμένων πληροφοριών στους τομείς της υγείας, ομορφιάς και της οικογένειας. Με πάθος για την πληροφόρηση, καθημερινά αναζητά έγκυρες πηγές προκειμένου να παρέχει επίκαιρες συμβουλές & tips στους αναγνώστες της.

Προτεινόμενα άρθρα

powered by cloudon on ecommercen.gr engine
🛠20220530.124826

Διάλεξε το δώρο σου

Προβολή καλαθιού