Αρχική icon_arrow 295 blog icon_arrow Στη θάλασσα με τα παιδιά: Όσα πρέπει να προσέξετε
article_headermedia
author_icon
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 19 Ιουν 2018
icon_time 2' ανάγνωση

Στη θάλασσα με τα παιδιά: Όσα πρέπει να προσέξετε

Aπολαύστε την θάλασσα χωρίς άγχος.  Η θάλασσα, η παραλία, τα παιχνίδια στην άμμο είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πιθανούς κινδύνους και πως θα τους αποφύγουμε. Πριν πάτε με τα πιτσιρίκια σας στην παραλία είναι σημαντικό να διαβάσετε τις παρακάτω συμβουλές: Ασφαλής κολύμβηση -Ποτέ κολύμβηση με γεμάτο στομάχι. Πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις ώρες από το τελευταίο γεύμα πριν κολυμπήσει κανείς. -Ποτέ κολύμβηση «με το ζόρι». Δεν πιέζουμε, δηλαδή, τα παιδιά να μπουν στη θάλασσα με το ζόρι αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουν, αλλά ούτε οι ενήλικες πρέπει να μπαίνουν αν δεν αισθάνονται καλά. Το κολύμπι είναι πάνω από όλα διασκέδαση και σε καμία περίπτωση υποχρέωση. -Προσοχή στις άγνωστες παραλίες και θάλασσες: Δεν αφήνουμε το παιδί να μπει μόνο του σε μία παραλία που επισκεπτόμαστε για πρώτη φορά, καθώς μπορεί στα ρηχά να έχει απότομους και κοφτερούς βράχους, αχινούς ή μπορεί να βαθαίνει απότομα. Ούτε το αφήνουμε να κολυμπά μόνο του στα βαθιά, όπου μπορεί να υπάρχουν έντονα ρεύματα και να το παρασύρουν. -Δεν αφήνουμε ποτέ το παιδί μόνο του στα ρηχά προκειμένου να κολυμπήσουμε εμείς στα βαθιά. -Δεν επιτρέπουμε στα παιδιά νυκτερινή κολύμβηση αν δεν είμαστε και εμείς διαρκώς δίπλα τους, αλλά και πάλι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και γνώση της παραλίας. -Αν το παιδί αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας ζητάμε τη γνώμη του παιδιάτρου πριν το πάμε στη θάλασσα. -Όσο το παιδί παίζει δίπλα στο νερό ή στα ρηχά της θάλασσας, και εφόσον δεν γνωρίζει καλό κολύμπι, πρέπει να φορά σωσίβιο ή μπρατσάκια, καθώς σε ανύποπτο χρόνο μπορεί να βρεθεί στο νερό. Επίσης, το παιδί πρέπει να φορά πάντα καπέλο και αντηλιακό, όταν παίζει στην παραλία, καθώς μπορεί να ζαλιστεί από τον υπερβολικό ήλιο και να πέσει στο νερό. -Έχουμε μαζί μας πάντα κάποια ειδική κρέμα-τζελ για τσιμπήματα, σε περίπτωση που το παιδί τσιμπηθεί από τσούχτρα και σπεύδουμε χωρίς καθυστέρηση στο πλησιέστερο ιατρείο, αν υπάρξει κάποιο ατύχημα σοβαρότερο από τσίμπημα. Παιχνίδια στο νερό Αν τους δοθεί η δυνατότητα, τα μεγαλύτερα παιδιά θα θέλουν σίγουρα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε θαλάσσια σπορ. Αν το παιδί σας εκφράσει τέτοια επιθυμία και είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο σπορ, δεν υπάρχει λόγος να του αρνηθείτε με την προϋπόθεση ότι θα φορά σωσίβιο.
Related Articles Ολοκληρωμένη βρεφική αντηλιακή προστασία για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι Helenvita: Oλοκληρωμένη φροντίδα για την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού σας  
avatar of pharmacy295@gmail.com
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 Η Συντακτική Ομάδα του 295 blog αποτελείται από 5 άτομα και είναι αφοσιωμένη στην παροχή χρήσιμων και εξειδικευμένων πληροφοριών στους τομείς της υγείας, ομορφιάς και της οικογένειας. Με πάθος για την πληροφόρηση, καθημερινά αναζητά έγκυρες πηγές προκειμένου να παρέχει επίκαιρες συμβουλές & tips στους αναγνώστες της.

Προτεινόμενα άρθρα

powered by cloudon on shopster.gr engine
🛠20220530.124826

Διάλεξε το δώρο σου

Προβολή καλαθιού