Αρχική icon_arrow 295 blog icon_arrow Ψείρες: Αυτό το Σεπτέμβριο προστατεύστε τα παιδιά σας
article_headermedia
author_icon
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 05 Σεπ 2017
icon_time 2' ανάγνωση

Ψείρες: Αυτό το Σεπτέμβριο προστατεύστε τα παιδιά σας

Είναι Σεπτέμβριος. Τα παιδιά ήταν διακοπές τόσο καιρό και ήρθε η ώρα για τα νέα τους σχολικά. Αλλά καθώς τόσα κεφαλάκια κάθονται δίπλα δίπλα μέσα στην τάξη, η οικογένειά σας πολιορκείται ξαφνικά από τις ψείρες! Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να γίνεστε εσείς και η οικογένειά σας έρμαιο αυτών των μικρών παράσιτων, γι’ αυτό ακολουθούν πέντε νέες συνήθειες για να προστατεύσετε τα παιδιά σας κι εσάς τους ίδιους από τις ψείρες της κεφαλής:
  1. Δεν μοιραζόμαστε
Όταν τα παιδιά αποφεύγουν να μοιράζονται συγκεκριμένα αντικείμενα, θα ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να κολλήσουν ψείρες. Τέτοια είναι τα παρακάτω:
  • Καπελάκια, σκουφάκια και κασκόλ
  • Χτένες
  • Κράνη (για ποδήλατο ή σκέιτμπορντ)
  • Κοκαλάκια, λαστιχάκια για τα μαλλιά
  • Μαξιλάρια και σεντόνια
Βεβαιωθείτε πως γνωρίζουν πως δεν υπάρχει λόγος να ντρέπονται αν κολλήσουν ψείρες – μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε.  
  1. Περιορίζουμε τις επίφοβες δραστηριότητες
Πέρα από τα παραπάνω αντικείμενα που τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν να μοιράζονται, υπάρχουν και κάποιες συνήθεις δραστηριότητες που πρέπει να περιοριστούν σε περίπτωση έξαρσης του φαινομένου στο σχολείο. Τέτοιες είναι οι παρακάτω:
  • Διανυκτερεύσεις σε σπίτια συμμαθητών
  • Μασκαρέματα
  • Πολεμικές τέχνες και γενικότερα δραστηριότητες που περιλαμβάνουν σωματική επαφή
 
  1. Χρησιμοποιήστε μια προληπτική λοσιόν
Η μαλακτική λοσιόν της FREZYDERM Lice Rep Lotion εμποδίζει τις ψείρες να εγκατασταθούν στο κεφαλάκι του μικρού σας με τη χρήση μόνο φυσικών συστατικών. Περιέχει αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου, γερανιού και λεβάντας τα οποία απωθούν τις ψείρες. Επίσης, περιέχει αιθέριο έλαιο neem oil που παρεμποδίζει την ανάπτυξη της νύμφης. Είναι κατάλληλο για παιδιά και για ενήλικες, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κι εσείς.  
  1. Χρησιμοποιήστε ειδικό χτενάκι κατά τις πρώτες εβδομάδες της νέας σχολικής χρονιάς
Αν το σχολείο του παιδιού δεν εμφανίσει κρούσματα φθειρίασης κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά τις διακοπές, έχετε γλιτώσει τα χειρότερα. Μέχρι όμως να περάσει η επικίνδυνη περίοδος, χρησιμοποιήστε το ειδικό χτενάκι στα μαλλάκια του παιδιού σας ώστε να αντιληφθείτε αμέσως την ενδεχόμενη παρουσία τους και να αρχίσετε εγκαίρως τη θεραπεία. Αυτά το ειδικά χτενάκια είναι λευκά με πολύ ψιλά δοντάκια που συγκρατούν τις ψείρες και τα αυγά τους.  
  1. Αντιδράστε εγκαίρως
Αν δείτε ψείρες στο χτενάκι, πρέπει να ξεκινήσετε τη θεραπεία άμεσα. Η ολοκληρωμένη αγωγή μας Lice Free Set περιέχει την παραπάνω λοσιόν, ένα ειδικό χτενάκι και το σαμπουάν για την εξάλειψη των φθειρών Lice Free Shampoo. Τα αντιφθειρικά προϊόντα μας περιέχουν εκχύλισμα καλέντουλας που καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής ώστε να σταματήσει ο κνησμός παράλληλα με μια σειρά από φυσικά αντιφθειρικά συστατικά που εξασφαλίζουν πως η οικογένειά σας θα απαλλαχτεί από τις ψείρες μέσα σε δύο εβδομάδες.   Bρείτε όλα τα αντιφθειρικά της Frezyderm εδώ.  *Photo by Jared Sluyter on Unsplash
avatar of pharmacy295@gmail.com
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 Η Συντακτική Ομάδα του 295 blog αποτελείται από 5 άτομα και είναι αφοσιωμένη στην παροχή χρήσιμων και εξειδικευμένων πληροφοριών στους τομείς της υγείας, ομορφιάς και της οικογένειας. Με πάθος για την πληροφόρηση, καθημερινά αναζητά έγκυρες πηγές προκειμένου να παρέχει επίκαιρες συμβουλές & tips στους αναγνώστες της.

Προτεινόμενα άρθρα

Μόνο στο Pharmacy295
Το #1 φαρμακείο της δεκαετίας
Έλα στην παρέα του Pharmacy295
Προσφορές • Δώρα • Διαγωνισμοί • Vip Events • Εκπτωτικά Κουπόνια

powered by cloudon on shopster.gr engine
🛠20220530.124826

Διάλεξε το δώρο σου

Προβολή καλαθιού