Αρχική icon_arrow 295 blog icon_arrow Πίσω στο σχολείο: Συμβουλές για την ομαλή μετάβαση στο πρωινό ξύπνημα
article_headermedia
author_icon
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 31 Αυγ 2017
icon_time 2' ανάγνωση

Πίσω στο σχολείο: Συμβουλές για την ομαλή μετάβαση στο πρωινό ξύπνημα

Τα παιδιά θέλουν να μένουν ξύπνια όταν βρίσκονται σε διακοπές, είτε αυτές είναι οι καλοκαιρινές, είτε είναι των Χριστουγέννων, είτε ακόμα και τα Σαββατοκύριακα!     Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δύσκολη μετάβασή τους στους φυσιολογικούς ρυθμούς όσον αφορά στον ύπνο τους. Το να ξυπνήσουν νωρίς για να πάνε στο σχολείο μετά από τις διακοπές είναι κάτι το πολύ δύσκολο, σχεδόν ακατόρθωτο! Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου (National Sleep Foundation) των ΗΠΑ ενθαρρύνει τους γονείς και τα παιδιά να συμπεριλάβουν το σωστό ύπνο στη λίστα με τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς πριν ξεκινήσει το σχολείο.
  • Είναι σημαντική η σταδιακή προσαρμογή του προγράμματος του ύπνου, δηλαδή το πότε θα κοιμηθούμε και το πότε θα ξυπνήσουμε. Έτσι θα βοηθήσουμε στην ομαλή ρύθμιση του βιολογικού μας ρολογιού στο νέο πρόγραμμα.
  • Προσπαθούμε να έχουμε μία συγκεκριμένη ώρα για ύπνο ακόμη και το Σαββατοκύριακο. Αυτή η τακτική διασφαλίζει ότι το παιδί και ο έφηβος κοιμάται αρκετά και θα προσαρμοστεί πιο εύκολα στα νέα δεδομένα του σχολείου.
  • Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από μία «ρουτίνα» ύπνου ανάλογα με την ηλικία τους. Έτσι, ακολουθώντας τα ίδια βήματα κάθε φορά που είναι η ώρα για ύπνο, ενθαρρύνουμε την ηρεμία και ταυτόχρονα εκείνα συνδέουν τα βήματα αυτά της ρουτίνας με τον ύπνο.
  • Δημιουργούμε το σωστό περιβάλλον για ύπνο, να είναι δροσερό, ήσυχο, με χαμηλό φωτισμό και άνετο.
  • Τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, όπως κονσόλες παιχνιδιών, τηλεοράσεις και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, είναι σημαντικό να βρίσκονται έξω από το υπνοδωμάτιο. Η χρήση όλων αυτών πριν από τον ύπνο μπορεί να οδηγήσει στην κακή ποιότητά του. Είναι καλό τα παιδιά να μην ασχολούνται με αυτά για μία ώρα πριν από τον ύπνο.
  • Περιορίζουμε την καφεΐνη, ειδικά από το μεσημεριανό γεύμα και μετά.
  • Τέλος, βεβαιωνόμαστε ότι τα παιδιά τρώνε καλά και ασκούνται τακτικά. Η σωστή διατροφή και η άσκηση βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου, αλλά και της ζωής τους γενικότερα!
Βρείτε όσα χρειάζεται το παιδί σας για την επιστροφή στα θρανία εδώ. 
avatar of pharmacy295@gmail.com
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 Η Συντακτική Ομάδα του 295 blog αποτελείται από 5 άτομα και είναι αφοσιωμένη στην παροχή χρήσιμων και εξειδικευμένων πληροφοριών στους τομείς της υγείας, ομορφιάς και της οικογένειας. Με πάθος για την πληροφόρηση, καθημερινά αναζητά έγκυρες πηγές προκειμένου να παρέχει επίκαιρες συμβουλές & tips στους αναγνώστες της.

Προτεινόμενα άρθρα

Μόνο στο Pharmacy295
Το #1 φαρμακείο της δεκαετίας
Έλα στην παρέα του Pharmacy295
Προσφορές • Δώρα • Διαγωνισμοί • Vip Events • Εκπτωτικά Κουπόνια

powered by cloudon on shopster.gr engine
🛠20220530.124826

Διάλεξε το δώρο σου

Προβολή καλαθιού