Αρχική icon_arrow 295 blog icon_arrow Κρατήστε το άρωμα του καλοκαιριού και τον Σεπτέμβριο
article_headermedia
author_icon
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 08 Σεπ 2017
icon_time 2' ανάγνωση

Κρατήστε το άρωμα του καλοκαιριού και τον Σεπτέμβριο

Μπορεί το καλοκαίρι σιγά σιγά να μας χαιρετάει όμως υπάρχει τρόπος να κρατήσουμε τις αναμνήσεις ζωντανές για όλο το φθινόπωρο. Τα Hei Poa, με λάδι Monoï, με τα μεθυστικά αρώματα τους και τις πολλαπλές χρήσεις τους θα φροντίσουν να σας ενυδατώσουν όλο το φθινόπωρο. Το Monoï αποτελεί για πάνω από 2.000 χρόνια αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας της Ταϊτής. Με μεγάλη παράδοση, το Monoï είναι πολύ παραπάνω από ένα καλλυντικό συστατικό. Αρχικά το χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά σε παραδοσιακές τελετουργίες. Πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των πολυνήσιων με χρήσεις όπως βρεφικό μασάζ, περιποίηση προσώπου ή ακόμα και ενδυνάμωση των θρυλικών μαλλιών των εξωτικών καλλονών της Ταϊτής. Σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή, η οποία τηρείται αυστηρά προκειμένου το τελικό προϊόν να πάρει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Appellation d’ Origine) , το λάδι Monoï φτιάχνεται από την ανάμιξη καθαρού λαδιού καρύδας με άνθη από λουλούδια Tiare και συγκεκριμένα σε 1λίτρο λαδιού καρύδας θα πρέπει να προστεθούν τουλάχιστον 15 λουλούδια Tiare. Τα Tiare είναι οι γαρδένιες της Ταϊτής (Gardenia Tahitensis) και αποτελούν το λουλούδι –έμβλημα της χώρας. Πρόκειται για μικρά, αστεροειδή ανθάκια που φυτρώνουν εκεί κατά χιλιάδες, ευωδιάζουν υπέροχα και οι άνθρωποι τις Πολυνησίας τα χρησιμοποιούν για τον αρωματισμό, την περιποίηση του σώματος και των μαλλιών, αλλά και για φαρμακευτικούς σκοπούς.     Τα λουλούδια Tiare διαλέγονται ένα- ένα με το χέρι καθώς θα πρέπει να βρίσκονται σε πολύ νεαρό στάδιο, πριν ανοίξουν τα μπουμπούκια τους, προκειμένου να μπορέσουν να προσφέρουν όλες τους τις ιδιότητες και το άρωμα. Αφού τα λουλούδια τοποθετούν στο λάδι καρύδας –το οποίο προκύπτει επίσης από μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία επεξεργασίας των καρυδών- αφήνονται εκεί για 2 εβδομάδες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκχύλισής τους . Το τελικό λάδι που προκύπτει από αυτήν τη διαδικασία είναι το Monoi. Οι ρίζες του φτάνουν 2000 χρόνια πίσω στον πολιτισμό των Maori και από τότε μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται για την περιποίηση του δέρματος, των μαλλιών, την προστασία από τον ήλιο και την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος, των πονοκεφάλων και των εγκαυμάτων από την έκθεση στον ήλιο. Το Monoi είναι πλούσιο σε Σαλικυλικό Μεθύλιο ένα συστατικό με εξαιρετικά καταπραϋντικές ιδιότητες για το δέρμα. Απορροφάται σε βάθος και ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας και θωρακίζει την άμυνά της έναντι στις περιβαλλοντικές επιθέσεις, το αλάτι της θάλασσας, το κρύο, τους δυνατούς ανέμους και την ηλιακή ακτινοβολία. Τους καλοκαιρινούς μήνες μας βοηθάει να αποκτήσουμε βαθύ μαύρισμα.     Τα λάδια Hei Poa είναι ιδανικά για την ενυδάτωση του δέρματος και των μαλλιών σας και παρότι το μαύρισμα σας μέρα με τη μέρα θα ξεθωριάζει, το άρωμα θα σας κρατάει σε summer mood. Βρείτε όλα τα Hei Poa εδώ.  *Photo by Pete Bellis on Unsplash
avatar of pharmacy295@gmail.com
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 Η Συντακτική Ομάδα του 295 blog αποτελείται από 5 άτομα και είναι αφοσιωμένη στην παροχή χρήσιμων και εξειδικευμένων πληροφοριών στους τομείς της υγείας, ομορφιάς και της οικογένειας. Με πάθος για την πληροφόρηση, καθημερινά αναζητά έγκυρες πηγές προκειμένου να παρέχει επίκαιρες συμβουλές & tips στους αναγνώστες της.

Προτεινόμενα άρθρα

powered by cloudon on ecommercen.gr engine
🛠20220530.124826

Διάλεξε το δώρο σου

Προβολή καλαθιού