Αρχική icon_arrow 295 blog icon_arrow Οι έξυπνοι άνθρωποι ζουν περισσότερο
article_headermedia
author_icon
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 25 Ιουλ 2017
icon_time 2' ανάγνωση

Οι έξυπνοι άνθρωποι ζουν περισσότερο

Η ευφυΐα είναι αναμφισβήτητα ένας από τους παράγοντες που κάνουν τη ζωή ευκολότερη.

Όμως φαίνεται ότι είναι και από τους παράγοντες που την κάνουνμεγαλύτερη, καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, οι ευφυέστεροι άνθρωποι ζουν περισσότερο. Οι κοινωνικοί επιστήμονες έχουν από καιρό παρατηρήσει μια σχέση μεταξύ της υψηλής νοημοσύνης και της μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, όμως η συσχέτιση πιστεύεται ότι οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε παράγοντες που συνδέονται με το υψηλό IQ. Όσοι πετυχαίνουν υψηλά σκορ σε τεστ νοημοσύνης είναι πιθανότερο να έχουν αποκτήσεις πανεπιστημιακό πτυχίο και να κερδίσουν περισσότερα χρήματα, για παράδειγμα, δύο παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα να ζήσει κάποιος μέχρι τα βαθιά γεράματα. Τώρα, μια ενδελεχής μελέτη ενίσχυσε τη θεωρία η οποία υποστηρίζει ότι τα άτομα με υψηλό IQ είναι και εγγενώς υγιέστερα.
Έρευνες που διεξήχθησαν σε όλη τη Σκωτία κατά τη δεκαετία του 1930 και του 1940 κατέγραψαν τα αποτελέσματα από τεστ νοημοσύνης που έγιναν σχεδόν σε κάθε 11χρονο παιδί. Από τους συμμετέχοντες στη Σκωτική Έρευνα Νοημοσύνης του 1947, εξετάστηκαν 33.536 άντρες και 32.229 γυναίκες. Μια ερευνητική ομάδα υπό την ηγεσία της Catherine Calvin, καθηγήτριας ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ανέλυσε τις αιτίες θανάτου σε εκείνο το ηλικιακό γκρουπ για να διαπιστώσει εάν υπήρξε συσχέτιση μεταξύ της παιδικής νοημοσύνης και του χρόνου ζωής. Οι ερευνητές ανακάλυψαν μία: Αφού υπολογίστηκαν παράγοντες, όπως το υψηλότερο εισόδημα και το κάπνισμα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παιδική νοημοσύνη συνδέεται αντιστρόφως με όλες τις σημαντικές αιτίες θανάτου. Όσο υψηλότερο το IQ, τόσο μικρότερη η πιθανότητα θανάτου, από τις πλέον συνηθισμένες αιτίες. Βρέθηκαν ιδιαίτερα ισχυρές συσχετίσεις μεταξύ της χαμηλότερης νοημοσύνης και αναπνευστικών και καρδιακών παθήσεων, όπως και εγκεφαλικών επεισοδίων. Επίσης, παρατηρήθηκε συσχέτιση μεταξύ των αποτελεσμάτων της νοημοσύνης σε παιδική ηλικία και του θανάτου από τραυματισμούς, καρκίνους που σχετίζονται με το κάπνισμα, πεπτικές παθήσεις και άνοια. Μια άλλη, ασθενέστερη σχέση διαπιστώθηκε μεταξύ του επιπέδου IQ σε παιδική ηλικία και της αυτοκτονίας, αλλά και τους καρκίνους που δεν σχετίζονται με το κάπνισμα.
avatar of pharmacy295@gmail.com
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 Η Συντακτική Ομάδα του 295 blog αποτελείται από 5 άτομα και είναι αφοσιωμένη στην παροχή χρήσιμων και εξειδικευμένων πληροφοριών στους τομείς της υγείας, ομορφιάς και της οικογένειας. Με πάθος για την πληροφόρηση, καθημερινά αναζητά έγκυρες πηγές προκειμένου να παρέχει επίκαιρες συμβουλές & tips στους αναγνώστες της.

Προτεινόμενα άρθρα

powered by cloudon on ecommercen.gr engine
🛠20220530.124826

Διάλεξε το δώρο σου

Προβολή καλαθιού