Αρχική icon_arrow 295 blog icon_arrow 3 λάθη που κάνετε αν έχετε λεπτά μαλλιά
article_headermedia
author_icon
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 15 Ιαν 2018
icon_time 2' ανάγνωση

3 λάθη που κάνετε αν έχετε λεπτά μαλλιά

Είτε τα μαλλιά σας έχουν γίνει αδύναμα και σπάνε εύκολα λόγω του πολύ συχνού βουρτσίσματος, είτε έχουν καταστραφεί από τη χρήση πάρα πολλών προϊόντων ή ακόμα και την κακή διατροφή, η σειρά Dercos Densi-Solutions μπορεί να βοηθήσει.

Λάθος 1: Υπερβολικά έντονο βούρτσισμα Αν τα μαλλιά σας είναι λεπτά ή δεν έχουν όγκο, μπορεί να σας φαίνεται καλή ιδέα να τα τονώσετε με λίγο κρεπάρισμα. Ωστόσο, όπως ακριβώς ισχύει και για το δυνατό τρίψιμο με την πετσέτα μετά το λούσιμο, το πολύ έντονο βούρτσισμα ή χτένισμα μπορεί να καταπονήσει σημαντικά τα λεπτά μαλλιά. Αντί για το συνηθισμένο στέγνωμα με το πιστολάκι, δοκιμάστε να χτενίσετε τα μαλλιά σας απαλά, όσο είναι βρεγμένα κι αφού έχετε βάλει ένα δυναμωτικό μαλακτικό, όπως το Dercos Densi-Solutions Regenerating Thickening Balm, που διεισδύει στην τρίχα για να κάνει τις ίνες της λείες, ελαστικές και πιο δυνατές. Ξεβγάλτε και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Όσο είναι ακόμα νωπά, βάλτε λίγο σπρέι για όγκο από τη μέση και κάτω. Κι αν θέλετε να πάρετε λίγη έμπνευση, διαβάστε τις 3 συμβουλές μας για το καταλληλότερο χτένισμα των λεπτών μαλλιών ή των μαλλιών με αραίωση. Λάθος 2: Υπέρμετρη χρήση σκληρών συστατικών Το να το παρακάνει κανείς με τις βαφές και τις θεραπείες στο σπίτι, καθώς και το να χρησιμοποιεί συχνά εργαλεία styling χωρίς κάποιο θερμοπροστατευτικό προϊόν, είναι σίγουρα κακά μαντάτα για κάθε τύπο μαλλιών –πόσο μάλλον για τα λεπτά μαλλιά ή τα μαλλιά με αραίωση. Ορισμένες χημικές ουσίες και συνθετικά συστατικά, όπως η φορμαλδεΰδη και η αμμωνία, μπορεί να αποδυναμώσουν σημαντικά τις ίνες των τριχών, προκαλώντας σπάσιμο και ψαλίδα (κι όλα αυτά χωρίς καν να λάβουμε υπόψη μια πιθανή αλλεργική αντίδραση). Αν έχετε λεπτά μαλλιά και συνηθίζετε να τα βάφετε, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα σύστημα περιποίησης που να ελαχιστοποιεί το ξεθώριασμα του χρώματος και ταυτόχρονα να σέβεται τα ευαίσθητα μαλλιά σας. Αν στην περιοχή σας έχετε σκληρό ή κακής ποιότητας νερό, σκεφτείτε να τοποθετήσετε ένα φίλτρο στη βρύση της ντουζιέρας ή της μπανιέρας σας, ώστε να περιορίσετε την καταστροφή ή την αποδυνάμωση των μαλλιών σας. Λάθος 3: Μη ισορροπημένη διατροφή Δεν θα περιμένατε να έχετε όμορφη επιδερμίδα, χωρίς να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή, έτσι δεν είναι; Το ίδιο, λοιπόν, ισχύει και για τα μαλλιά σας! Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη ανάπτυξη της τρίχας, γι’ αυτό καταναλώστε αρκετό κοτόπουλο, άπαχο κόκκινο κρέας, ξηρούς καρπούς, και οστρακοειδή. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι επίσης πολύ σημαντικά. Η Βιταμίνη C βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει τον σίδηρο, ένα μεταλλικό στοιχείο που παίζει βασικό ρόλο στη ρύθμιση της κυκλοφορίας· και η Βιοτίνη, ή αλλιώς βιταμίνη B7, η οποία απαντάται στους ξηρούς καρπούς, τη βρώμη, και το καστανό ρύζι, έχει συσχετιστεί με την πυκνότητα των μαλλιών. Τέλος, η πρωτοποριακή σύνθεση της σειράς Dercos Densi-Solutions εμπεριέχει αντιοξειδωτική Ρεσβερατρόλη, της οποίας η σημαντικότατη δράση ενάντια στο οξειδωτικό στρες έχει αποδειχθεί μέσω πολυάριθμων μελετών.

avatar of pharmacy295@gmail.com
Συντακτική Ομάδα Pharmacy295 Η Συντακτική Ομάδα του 295 blog αποτελείται από 5 άτομα και είναι αφοσιωμένη στην παροχή χρήσιμων και εξειδικευμένων πληροφοριών στους τομείς της υγείας, ομορφιάς και της οικογένειας. Με πάθος για την πληροφόρηση, καθημερινά αναζητά έγκυρες πηγές προκειμένου να παρέχει επίκαιρες συμβουλές & tips στους αναγνώστες της.

Προτεινόμενα άρθρα

powered by cloudon on shopster.gr engine
🛠20220530.124826

Διάλεξε το δώρο σου

Προβολή καλαθιού