×
Δεν υπάρχουν προιόντα στο καλάθι σας.
My Cart! ΕΧΕΤΕ {{order.total_quantity}} ΠΡΟΪΟΝ(ΤΑ)
×
{{item.quantity}}
{{item.total_price}}
{{item.total_discounted_price}}
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ
{{order.savings}}
ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ:
{{order.promo_discount}}
ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ:
{{order.extra_discount}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.cart_cost}}

210 3005 295

Για τηλεφωνικές παραγγελίες

6 άτοκες δόσεις

Εξόφληση παραγγελιών

Nέο Pharmacy295 στο Περιστέρι - Θηβών 201

{{order.total_quantity}}
Ένας κόσμος απαλλαγμένος από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
Πίσω στη Λίστα Άρθρων

Ένας κόσμος απαλλαγμένος από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί τον 3ο πιο συχνό καρκίνο στις γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο και στις ηλικίες 15-44 σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αποτέλεσμα να στοιχίζει τη ζωή σε περισσότερες από 300.000 γυναίκες τον χρόνο. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου είναι ο πρώτος στην ιστορία της ιατρικής κοινότητας που μπορεί όχι μόνο να προληφθεί, αλλά και να εξαλειφθεί.

Παρότι πλέον διαθέτουμε τη γνώση και τα μέσα για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της συγκεκριμένης νόσου, μόνο το 15% των νεαρών γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο, που βρίσκεται σε κατάλληλη ηλικία εμβολιασμού, έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του HPV. Συγκεκριμένα στη χώρα μας, παρά τα υψηλά ποσοστά ενημέρωσης, το ποσοστό εμβολιασμού των κοριτσιών 11-18 ετών ανέρχεται στο 40%.

Ακολουθούν οι πιο συχνές απορίες που προκύπτουν σχετικά με τον εμβολιασμό έναντι του HPV καθώς και οι απαντήσεις τους.

Τι είναι το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας;

Είναι ένα εμβόλιο που προφυλάσσει από τους 9 πιο επικίνδυνους τύπους του HPV, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του πέους, του πρωκτού, του αιδοίου, κεφαλής και τραχήλου καθώς και των κονδυλωμάτων.

Είναι πιθανόν να κολλήσει κάποιος HPV;

Ο ιός HPV είναι τόσο συχνός , που εκτιμάται, ότι τουλάχιστον το 80% ανδρών και γυναικών θα εκτεθούν σε αυτόν κάποια στιγμή της ζωής τους. Ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις, ο οργανισμός δύναται να αντιμετωπίσει από μόνος του μια λοίμωξη από τον συγκεκριμένο ιό. Επίμονες όμως λοιμώξεις, μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση του καρκίνου της μήτρας.

Ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία για τον εμβολιασμό;

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, ο εμβολιασμός HPV συστήνεται για κορίτσια στην ηλικία 11-12 ετών.  Σε περίπτωση που ο εμβολιασμός δεν γίνει στη συνιστώμενη ηλικία, μπορεί να γίνει αναπλήρωση έως την ηλικία των 18 ετών.

Σε πόσες δόσεις χορηγείται;

Στην Ελλάδα σε ηλικίες μικρότερες των 15 ετών, το 9-δύναμο εμβόλιο έναντι του HPV χορηγείται σε δύο δόσεις με μεσοδιάστημα 6 μηνών. Σε περίπτωση που οι 2 δόσεις γίνουν με μεσοδιάστημα μικρότερο από 5 μηνών απαιτείται και 3η δόση τουλάχιστον 3 μήνες μετά. Σε ηλικίες έναρξης εμβολιασμού από 15 ετών και άνω χορηγείται σε 3 δόσεις σε μεσοδιάστημα 6 μηνών.

Είναι δωρεάν;

Σε κορίτσια ηλικίας 11-18 ετών η χορήγηση του εμβολίου γίνεται δωρεάν σύμφωνα με το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Παρέχει αποτελεσματική προστασία;

Οι μελέτες δείχνουν αποτελεσματικότητα 100% στην εμφάνιση προκαρκινικών ή καρκινικών βλαβών.

Είναι ασφαλές;

Το εμβόλιο έχει εγκριθεί το 2006 από τον FDA και το CDC. Έχει μελετηθεί σε εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 9-26 ετών σε όλο τον κόσμο. Έχει χορηγηθεί ήδη σε περισσότερες από 270 εκατομμύρια γυναίκες σε περίπου 100 χώρες. Δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης καθώς περιέχει μόνο τις πρωτεΐνες του περιβλήματος, και όχι τον ίδιο τον ιό.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Τα εμβόλια ενάντια του HPV, όπως και κάθε άλλο φαρμακευτικό προϊόν, ενδέχεται να παρουσιάσουν σε κάποιους ανθρώπους ανεπιθύμητες ενέργειες. Όπως διαπιστώνεται και από το CDC (Centers from Disease Control and Prevention) των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά από αξιολόγηση των αποτελεσμάτων πλήθους μελετών, παρουσιάζονται οι συνήθεις ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων, όπως πόνος και ερυθρότητα στο σημείο της ένεσης.

Παγκόσμια εκστρατεία εξάλειψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Τον Νοέμβριο του 2020 τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή η παγκόσμια στρατηγική εξάλειψης της νόσου, η οποία εκτιμάται ότι θα αποτρέψει περισσότερους από 62 εκατομμύρια θανάτους έως το 2120.

Ο αριθμός των γυναικών που υποφέρουν ή πεθαίνουν από μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί, καθιστά την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έναν στόχο τον οποίο έχουμε ηθική υποχρέωση να επιτύχουμε.

Ας δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο, παραδίδοντας στις επόμενες γενιές έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:  https://bit.ly/3gdQd6K