icon-search back-icon
Αναζήτηση...
Αναζήτηση...
Οι μύθοι ομορφιάς για την φροντίδα των ποδιών απομυθοποιούνται

Τα όμορφα, υγιή πόδια χρειάζονται φροντίδα, αλλά γνωρίζετε πραγματικά τις καλύτερες συμβουλές και τα κόλπα για μια εύκολη ρουτίνα φροντίδας ποδιών; Παρακάτω θα δούμε μερικούς μύθους γύρω από τη φροντίδα των ποδιών και θα αποκαλύψουμε τι είναι αλήθεια και τι όχι για να έχετε πανέμορφα πόδια άμεσα και γρήγορα.   1. Τρίβουμε το δέρμα όταν … Continue reading “Οι μύθοι ομορφιάς για την φροντίδα των ποδιών απομυθοποιούνται”

June 6, 2017
16


Οι μύθοι ομορφιάς για την φροντίδα των ποδιών απομυθοποιούνται

Τα όμορφα, υγιή πόδια χρειάζονται φροντίδα, αλλά γνωρίζετε πραγματικά τις καλύτερες συμβουλές και τα κόλπα για μια εύκολη ρουτίνα φροντίδας ποδιών;

Παρακάτω θα δούμε μερικούς μύθους γύρω από τη φροντίδα των ποδιών και θα αποκαλύψουμε τι είναι αλήθεια και τι όχι για να έχετε πανέμορφα πόδια άμεσα και γρήγορα.

 


1. Τρίβουμε το δέρμα όταν είναι υγρό ή στεγνό;

Το πώς απομακρύνετε το σκληρό δέρμα εξαρτάται από το που το κάνετε. Εάν προτιμάτε να μεταφέρετε την φροντίδα των ποδιών σας στο ντουζ, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα απομακρύνετε το σκληρό δέρμα όταν τα πόδια σας είναι βρεγμένα. Εκτός κι αν χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν που είναι ιδανικά σχεδιασμένο για να απομακρύνει τις σκληρύνσεις σε βρεγμένο δέρμα, μην τρίψετε τα πόδια σας πολύ γιατί μπορεί να γίνουν πολύ ευαίσθητα και έτσι ώστε να μην μπορείτε να περπατήσετε εύκολα. Εάν απομακρύνετε το σκληρό δέρμα όταν τα πόδια σας είναι στεγνά, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μία ηλεκτρική λίμα.

Για μεταξένιο αποτέλεσμα με την λιγότερη προσπάθεια αντί να χρησιμοποιήσετε μία κλασσική λίμα, δοκιμάστε την Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Scholl Velvet Smooth, που χάρη στην κυλινδρική κεφαλή με μικροκρυστάλλους διαμαντιών προσφέρει τέλεια λείανση και απομακρύνει το σκληρό δέρμα χωρίς κόπο.


2. Λειαίνετε τα πόδια σας κάθε βδομάδα

Ναι είναι αλήθεια. Είναι καλύτερο να έχετε μια σταθερή ρουτίνα φροντίδας των ποδιών σας και να τρίβετε τα πόδια σας λίγο και συχνά για να μειώσετε το σκληρό δέρμα, παρά να προσπαθείτε να το αφαιρέσετε όλο με μία φορά. Κάντε το όταν τα πόδια σας είναι καθαρά, μετά το ντουζ. Απλά φροντίστε να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε βδομάδα για να απομακρύνετε το σκληρό δέρμα ώστε να έχετε όμορφα απαλά πέλματα χωρίς καμία προσπάθεια.


3. Πρέπει να κάνετε ένα διαλλείματα από το βάψιμο των νυχιών

Εάν κάνετε συχνά πεντικιούρ ένα διάλλειμα από το βάψιμο των νυχιών κάθε λίγο καιρό είναι απαραίτητο για να αποκαταστήσετε την υγεία των νυχιών σας. Αν και τα νύχια σας δεν χρειάζεται να ‘αναπνέουν’ γιατί τρέφονται από την ροή του αίματός μας, το να τα έχετε βαμμένα με βερνίκι συνέχεια δεν είναι καλό γι’ αυτά. Εάν έχετε βερνίκι στα νύχια των ποδιών σας για περισσότερο από ένα μήνα, και το αφαιρέσετε, μπορεί να παρατηρήσετε άσπρα σημάδια στα νύχια σας. Αυτό λέγεται κοκκίδωση κερατίνης ή υπερβολική αφυδάτωση που προκαλεί ξεφλούδισμα. Διορθώνεται εύκολα με το να μην βάψετε τα νύχια σας για τρεις εβδομάδες και με το να συμπεριλάβετε ένα ενυδατικό λάδι νυχιών στην εβδομαδιαία ρουτίνα φροντίδας των ποδιών σας.


4. Κόβοντας τα νύχια των ποδιών με λάθος τρόπο μπορεί να προκαλέσει τα νύχια σας να μεγαλώσουν προς τα μέσα

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Το κόψιμο των νυχιών των ποδιών σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Πάντα να κόβετε τα νύχια των ποδιών σας ευθεία και κατά μήκος και να λιμάρετε απαλά τις αιχμηρές άκρες. Μην μπείτε ποτέ στον πειρασμό να κόψετε τις άκρες των νυχιών σας με ψαλίδι γιατί μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα – όπως μεγαλώνουν τα νύχια μπορεί ν’ αρχίσουν να μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα στο πλάι των νυχιών και να προκαλέσουν πόνο και δυσφορία.


5. Το λιμάρισμα και η λείανση μπορεί να αποδυναμώσει τα νύχια

Όχι, όχι απαραίτητα. Είναι η τεχνική, παρά οι πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά. Βεβαιωθείτε ότι το λιμάρισμα και οι τεχνικές μανικιούρ δεν επηρεάζουν την υγεία των νυχιών σας. Να λιμάρετε πάντα προς μία κατεύθυνση – λιμάροντας μπρος πίσω μπορεί να αδυνατίσει την άκρη του νυχιού και να προκαλέσει ξεφλούδισμα και σπάσιμο. Αποφύγετε την υπερβολική λείανση γιατί μπορεί να προκαλέσει τριβή και να αποδυναμώσει τα νύχια – μία φορά κάθε μερικές εβδομάδες είναι αρκετή. Για επαγγελματική φροντίδα των νυχιών σας στο σπίτι, δοκιμάστε το Ηλεκτρικό Σύστημα Περιποίησης Νυχιών Scholl Velvet Smooth, που σχηματίζει τα νύχια σας με απαλό και αποτελεσματικό τρόπο, όπως αν είχατε κάνει επαγγελματικό πεντικιούρ ή μανικιούρ.


6. Είναι κακό να κόβετε τα πετσάκια

Είναι γεγονός, οι ειδικοί συμβουλεύουν ν’ αποφεύγετε να κόβετε τα πετσάκια των νυχιών σας. Τα πετσάκια δημιουργούν ένα προστατευτικό φράγμα για τα νύχια, οπότε το να τα κόβετε μπορεί να προκαλέσει μόλυνση, ειδικά αν τα κόψετε πάρα πολύ. Επίσης, όταν ξαναμεγαλώσουν μπορεί να είναι λίγο χαλαρά, που μπορεί να σας κάνει να τα πειράζετε και να μολυνθούν. Εάν πραγματικά θέλετε να κάνετε κάτι στα πετσάκια σας, απλά σπρώξτε τα πίσω με μία ελαφρώς βρεγμένη μπατονέττα.


7. Ενυδατώστε τα πόδια σας τόσο συχνά όσο το πρόσωπό σας

Είναι γεγονός – εάν θέλετε όμορφα, απαλά και υγιή πόδια τότε η καθημερινή ενυδάτωση είναι απαραίτητο κομμάτι ρουτίνας ομορφιάς σας. Απλώστε μία ειδική κρέμα ποδιών που περιέχει ενυδατικά στοιχεία, η οποία αντιμετωπίζει το σκληρό δέρμα στα πόδια σας μετά το μπάνιο σας, κάνοντας μασάζ σε προβληματικές περιοχές όπως οι φτέρνες και τα πέλματα των ποδιών σας

Βρείτε όλα τα προϊόντα School εδώ 

ΠΗΓΗ