Το burger είναι ο βασιλιάς του  junk food και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να του αντισταθεί. Αν προσέχεις την διατροφή σου και θέλεις μια διαφορετική εκδοχή σου προτείνουμε το παρακάτω, πεντανόστιμo και vegan burger.

 

 

Υλικά

250 γραμμάρια κατεψυγμένο ή φρέσκο ​​σπανάκι

1 αυγό

300 γραμμάρια πατάτες

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, όταν είναι έτοιμες αφαιρούμε τη φλούδα και τις λιώνουμε μέχρι να γίνουν πουρές.

Στη συνέχεια μαγειρεύουμε το σπανάκι για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύουμε τον πουρέ με τη παρμεζάνα, το σπανάκι και το αυγό και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Πλάθουμε το μίγμα και φτιάχνουμε  περίπου 5 burgers.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Όταν τα χορτοφαγικά μπιφτέκια είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ζεστά ψωμάκια μαζί με τα λαχανικά της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε.  (Εμείς θα σερβίραμε με πατάτες αλλά μη σε πάρουμε στο λαιμό μας!)