icon-search back-icon
Αναζήτηση...
Αναζήτηση...
Χάσε κιλά εύκολα και υγιεινά με τη δίαιτα TLC

Αυτή η δίαιτα είναι δοκιμασμένη και πιστέψτε μας θα δείτε αποτελέσματα. Η δίαιτα TLC σχεδιάστηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ με στόχο την προώθηση της δημόσιας υγείας και της μείωσης της κακής χοληστερόλης. Το όνομά  της είναι η ακροστοιχίδα των λέξεων Therapeutic Lifestyle Changes, κι αυτό είναι  το μήνυμα που στέλνει: για ένα … Continue reading “Χάσε κιλά εύκολα και υγιεινά με τη δίαιτα TLC”

May 19, 2017
288


Χάσε κιλά εύκολα και υγιεινά με τη δίαιτα TLC

Αυτή η δίαιτα είναι δοκιμασμένη και πιστέψτε μας θα δείτε αποτελέσματα.

Η δίαιτα TLC σχεδιάστηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ με στόχο την προώθηση της δημόσιας υγείας και της μείωσης της κακής χοληστερόλης.

Το όνομά  της είναι η ακροστοιχίδα των λέξεων Therapeutic Lifestyle Changes, κι αυτό είναι  το μήνυμα που στέλνει: για ένα υγιές σώμα, χρειάζεται να κάνουμε κάποιες «θεραπευτικές» αλλαγές στον τρόπο ζωής μας.
Στόχος της είναι πέσουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL) στο αίμα κατά 8-10% σε έξι εβδομάδες και να ανέβουν τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης (HDL).  Η απώλεια βάρους δεν είναι στους πρωταρχικούς στόχους της δίαιτας, είναι όμως ένα το φυσικό αποτέλεσμα του περιορισμού της κατανάλωσης λιπαρών.

  • Στα πλεονεκτήματα της δίαιτας TLC περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι έχει σχεδιαστεί από γιατρούς και θεωρείται ασφαλής για τον καθένα, άντρες γυναίκες, ακόμα και παιδιά.
  • Στα μειονεκτήματα το ότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με γεύματα και ποσότητες που μπορείς να καταναλώνεις κάθε μέρα και θα πρέπει ο καθένας να κάνει τις δικές του επιλογές, με βάση τους κανόνες της δίαιτας και,  κατά συνέπεια, να έχει κάποιες βασικές γνώσεις σε θέματα διατροφής.

Οι βασικοί κανόνες: 

*Ο πιο σημαντικός της δίαιτας TLC είναι ο περιορισμός των τροφών που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά, όπως το κρέας, τα πλήρη γαλακτοκομικά και τα τηγανητά. Αντίθετα, οι τροφές που προτιμώνται είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά, το ψάρι και τα πουλερικά.

*Τα κορεσμένα λιπαρά δεν μπορούν να αποτελούν ποσοστό μεγαλύτερο από το 7% των συνολικών θερμίδων, ενώ οι θερμίδες που προέρχονται γενικά από λιπαρά δεν μπορούν να είναι περισσότερες από το 25-25% του συνόλου.

* Η χοληστερόλη που «επιτρέπεται» να καταναλώσεις είναι το πολύ 200 mg (σκέψου περίπου ένα αυγό).

*Οι θερμίδες που μπορείς να καταναλώσεις μέσα στην ημέρα είναι 1.800 για τις γυναίκες και 2.500 για τους άντρες, εάν ο μοναδικός στόχος είναι η μείωση της χοληστερίνης. Εάν θέλεις να χάσεις και κιλά, τότε θα πρέπει να περιοριστείς σε 1.200 (και 1.600 για τους άντρες, αντίστοιχα).

*Η ημερήσια πρόσληψη νατρίου είναι 2.400 mg την ημέρα, δηλαδή ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

*Τέλος, οι δημιουργοί του προγράμματος συνιστούν επίσης τουλάχιστον 30 λεπτά ήπιας άσκησης την ημέρα.

Αν τώρα θέλεις να δεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα θα σου προτείναμε να την συνδυάσεις με το Kilokiller

 

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 4 εβδομάδων που μπορεί να επαναλαμβάνεται όσο συχνά χρειάζεται.

Τριπλή δράση:

  • καίει το λίπος
  • συμβάλλει στην απώλεια βάρους
  • μειώνει την κατακράτηση υγρών.

Το ΝΕΟ Kilokiller miniSizer, βασίζεται σε ένα δυναμικό συνδυασμό 2 φυτικών δραστικών συστατικών γνωστών για τις ευεργετικές τους ιδιότητες:

  • το πράσινο τσάι (Camelia sinensis) είναι ένας αειθαλής πράσινος θάμνος που φύεται κυρίως στα βουνά της Ασίας. Τα φύλλα του φυτού, αμέσως μετά τη συγκομιδή τους υποβάλλονται σε επεξεργασία με ατμό η οποία αποτρέπει την περαιτέρω οξείδωση των δραστικών συστατικών του φυτού (πολυφαινόλες, με κυρίαρχες τις κατεχίνες), διατηρώντας έτσι αναλλοίωτες τις ιδιότητες του. Τα δραστικά συστατικά του πράσινου τσαγιού αυξάνουν την ταχύτητα του μεταβολισμού, συμβάλλουν σημαντικά στη καύση του λίπους & μειώνουν την κατακράτηση υγρών.
  • το γκουαράνα (Paullinia cupana), είναι ένα θαμνώδες φυτό που φύεται στην Νότια Αμερική. Οι καρποί του είναι γνωστοί για την περιεκτικότητά τους σε καφεΐνη (γκουαρανίνη) και άλλα συστατικά όπως κατεχίνες, τανίνες, σαπωνίνες. Τα δραστικά συστατικά του γκουαράνα διεγείρουν το φυσικό μεταβολισμό & έχουν λιπολυτική δράση με αποτέλεσμα να συμβάλλουν αποτελεσματικά στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Συνιστώμενη δοσολογία: 2 κάψουλες το πρωί με ένα ποτήρι νερό.

*Bρείτε το εδώ.

*Πριν από οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό ή τον διατροφολόγο σας για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα και για να μην έχετε επιπτώσεις στον οργανισμό σας. 

*Με στοιχεία από το Shape Magazine.