icon-search back-icon
Αναζήτηση...
Αναζήτηση...
Αποκλειστική συνέντευξη του τριαθλητή Παναγιώτη Δημόπουλου στο blog του Pharmacy295

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος, ο πιο γρήγορος Έλληνας τριαθλητής (sprint & aquathlon) σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο pharmacy295. Πόσο καιρό διαρκεί η προετοιμασία σου για τον μαραθώνιο; Η αλήθεια είναι ότι έχω τρέξει 3 μαραθώνιους το 2013 και 2014 και μετά ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Τρίαθλο. Όποτε δεν τις  έχω πολύ πρόσφατες τις προετοιμασίες του … Continue reading “Αποκλειστική συνέντευξη του τριαθλητή Παναγιώτη Δημόπουλου στο blog του Pharmacy295”

November 8, 2019
23


Αποκλειστική συνέντευξη του τριαθλητή Παναγιώτη Δημόπουλου στο blog του Pharmacy295

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος, ο πιο γρήγορος Έλληνας τριαθλητής (sprint & aquathlon) σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο pharmacy295.

  1. Πόσο καιρό διαρκεί η προετοιμασία σου για τον μαραθώνιο;

Η αλήθεια είναι ότι έχω τρέξει 3 μαραθώνιους το 2013 και 2014 και μετά ξεκίνησα να ασχολούμαι με το Τρίαθλο. Όποτε δεν τις  έχω πολύ πρόσφατες τις προετοιμασίες του μαραθωνίου, παρόλα αυτά όμως δεν μπορώ να πω ότι τις έχω ξεχάσει. Ο μαραθώνιος είναι ένα από τα πιο απαιτητικά αγωνίσματα. Θέλει πειθαρχία και οργάνωση κατά κύριο λόγο στο χρόνο σου. Εγώ προσωπικά τη πρώτη φορά που έτρεξα πιο ερασιτεχνικά είχα κάνει προετοιμασία 3,5 μήνες. Ήθελα απλά να τερματίσω τον 1ο μου μαραθώνιο. Μόλις το κατάφερα όμως, ήθελα και άλλο όποτε για τον 2ο και 3ο  αφιέρωσα τον διπλάσιο χρόνο.

  1. Πόσες ώρες προπόνησης περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου;

Τώρα πια που ασχολούμαι με το τρίαθλο και πρέπει να προπονούμαι σε 3 αθλήματα, η προπόνηση μου είναι αρκετά απαιτητική. Λόγω εργασίας όμως και έλλειψης χρόνου, οι ώρες προπόνησης μπορεί να είναι λίγες και για αυτό ακριβώς τον λόγο προσπαθώ να είναι τουλάχιστον όσο πιο ποιοτικές γίνεται. Προπονούμαι 8-10 ώρες την εβδομάδα.

  1. Ποιο είναι το μεγαλύτερο προσωπικό κίνητρο;

Πρώτα από όλα η πνευματική και σωματική υγεία. Δεύτερο θα έλεγα η αυτοβελτίωση. Να δοκιμάζω συνεχώς μέχρι που μπορώ να φτάσω! Να δω τα όρια μου.

  1. Τι υποστήριξη χρειάζεται ένας τριαθλητής (ψυχολογικά, διατροφικά, προπονητικά);

Και τα 3 αυτά κεφάλαια είναι πολύ σημαντικά. Το κάθε ένα έχει θεμελιώδη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα και την επίτευξη του στόχου. Ψυχολογική  Υποστήριξη από οικογένεια και φίλους γιατί απαιτεί πολύ μεγάλη θυσία σε ελεύθερο και προσωπικό χρόνο. Ο προπονητής είναι επίσης ένας άνθρωπος ο όποιος είναι συνεχώς διπλά σου και βιώνει τον αγώνα μαζί σου. Ο ρόλος του είναι πολύ απαραίτητος για κάθε αθλητή. Διατροφικά θα έλεγα κάτι αρκετά κλισέ, καμία μηχανή δεν λειτουργεί χωρίς καύσιμα. Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα της διατροφής που κάνουμε , τόσο καλυτέρα αποτελέσματα θα έχουμε.

  1. Ποιο είναι το συναίσθημα που σε κατακλύζει όταν φτάνεις στον τερματισμό;

Το συναίσθημα είναι πολύ προσωπικό νομίζω. Ο καθένας το βιώνει διαφορετικά. Είναι αρκετό σύνθετο. Η χαρά της ικανοποίησης ότι τα κατάφερες, πέτυχες το στόχο σου. Νιώθεις ότι έκανες ταξίδι που σε γέμισε με πράγματα και εμπειρίες και σε έκανε πιο δυνατό και πιο ολοκληρωμένο αθλητή και άνθρωπο.

  1. Η κατάκτηση ενός στόχου σημαίνει “πάμε για τον επόμενο”;

Για όσο μου το επιτρέπει η ηλικία μου και η δουλεία μου, σίγουρα ναι!

  1. Έχεις τρέξει σε άλλους μαραθωνίους ανά τον κόσμο;

Έχω τρέξει την κλασσική διαδρομή στη χωρά μας και στο εξωτερικό έχω πάει στη Πράγα (Τσεχία)  και στο Παρίσι (Γαλλία).

  1. Μία εμπειρία που θυμάσαι χαρακτηριστικά ως αθλητής;

Ένας άτυχης τραυματισμός στο 36ο χλμ στον μαραθώνιο στο Παρίσι που στέρησε ένα καλό προσωπικό ρεκόρ. Τερμάτισα βεβαία αλλά όχι στον χρόνο που ήθελα και στη κατάσταση που ήθελα.

  1. Ποια προϊόντα της Terranova Nutrition Greece σε στηρίζουν και με ποιο τρόπο;

Πολλά είναι τα συμπληρώματα της Terranova Nutrition. Όλα vegan, εξαιρετικής ποιότητας με εμφανή αποτελέσματα.

Αυτό που ξεχωρίζω είναι το παντζάρι της Terranova – Terranova Beetroot Cordyceps & Reishi! Το παίρνω σε κάθε προπόνηση και νιώθω μεγάλη διάφορα σε ενέργεια, αντοχή και αναπνοές.

Χρησιμοποιώ επίσης το Terranova Life Drink, ολιστική φόρμουλα, με 100% φυσική σύνθεση 8 κατηγοριών υπερτροφών σε 1 προϊόν.

Για σωματική τόνωση χρησιμοποιώ την νέα πολυβιταμίνη Terranova Living Multivitamin Sport και το Terranova Maca & Reishi.

Τέλος, χρησιμοποιώ το σύμπλεγμα βιταμινών Terranova Β-complex με βιταμίνη C για καλύτερη απόδοση σε συνθήκες πίεσης και το μαγνήσιο Terranova Magnesium-Calcium για την χαλάρωση των μυών μετά τις δύσκολες προπονήσεις.

Instagram